Bezoek ook eens onze Facebook pagina..

Sortiment

Op onze kwekerij kweken we een ruim assortiment bomen en heesters, we leggen de nadruk op planten die maar weinig worden aangeboden. Onze interresse gaat uit naar bijzondere bomen en heesters die minder bekend zijn, maar wel goed toepasbaar zijn in ons klimaat. Bomen en heesters zorgen voor de basis in een tuin maar hoeven natuurlijk niet alleen uit basis (lees standaard) planten te bestaan!

Door het verzamelen van plantmateriaal (stekken, griffels) en zaden blijven wij zoeken naar nieuwe aanvullingen voor ons assortiment. Wij vermeerderen ons hele assortiment zelf, een paar planten uitgezonderd. Door zelf te vermeerderen zijn we er vrijwel zeker van dat de planten soortecht zijn.

Ook verzamelen we bijzondere bomen en heesters die we eerst alleen maar uitplanten op de kwekerij. Het gaat dan meestal om planten die nog maar weinig gekweekt worden. We hebben die bepaalde plant dan in ieder geval in onze collectie, vermeerderen kan altijd nog, bijvoorbeeld op aanvraag. Door dit te doen proberen we bijzonder assortiment in stand te houden en een brede collectie op te bouwen.

wanneer u geïnterreseerd bent in en meer wilt leren over houtige gewassen, dan is een lidmaatschap bij de Nederlandse Dendrologische Vereniging misschien iets voor u


Copyright ┬ę 2005-2018 - Kwekerij Arborealis. All rights reserved.
De Kwekerij Assortiment Plantenlijsten in HTML
Planten bestellen Planten per post Privacyverklaring Leveringsvoorwaarden