Bezoek ook eens onze Facebook pagina..

Nieuw in ons assortiment

Berberis hypokerina


Berberis hypokerinaEen wintergroene Berberis met venijnige gestekelde maar heel mooie bladeren. Om van af te blijven! gele bloemen in het voorjaar, best op een plaats uit de oostenwind planten.

Berberis linearifolia 'Orange King'


Berberis linearifolia 'Orange King'een wintergroene Berberis met sierlijke lancetvormige bladeren. de bloemen zijn prachtig warmoranje, in een kleur die je niet vaak tegen komt bij heesters! Let op, kan in de wintermaanden bladschade oplopen, zoek liever een luwe plek, vrij van (oosten)wind.

Berberis temolaica


Berberis temolaicaBerberis temolaica is in het niets een standaard Berberis. Met blauwgrijze blaadjes al een uitzondering maar heel opvallend zijn de zilverkleurige bewaasde takken. In de wintermaanden zijn deze extra goed zichtbaar. Een plaatje, en ja helaas, met stekels...

Carpinus fangiana


Carpinus fangianaZeer bijzondere Carpinus! Fijn getande grote bladeren tot wel 15-20 cm lang. In de wintermaanden extreem grote, puntige bladknoppen. De bloei bestaat uit grote trossen vruchten als enorme hopbellen tot wel 30 cm lang! Zelden gekweekte Carpinus soort!

Chamaebatiaria millefolium


Chamaebatiaria millefolium Bijzonder grijsbladig heestertje waarvan het blad en de bloemetjes iets lijken op duizendblad. Geschikt voor een zonnige en goed afwaterende plek. Goede bijenplant!

Chimonanthus praecox 'Concolor'


Chimonanthus praecox 'Concolor'Winterbloeiende heester. De gele wasachtige bloemetjes verspreiden een heerlijke geur! Aanwinst voor iedere wintertuin. Geschikt voor een beschutte plek.

Hydrangea aspera sargentiana 'Goldrush'


Hydrangea aspera sargentiana 'Goldrush'Een prachtige nieuwe toevoeging aan ons hortensia assortiment! Het prachtige gouden blad combineert mooi met de paars-witte bloemen. 'Goldrush' bloeit in de zomer en is fantastisch mooi op een plek in de (half)schaduw. Door hun bijzondere kleur zorgen de bladeren voor 'licht' op een donkere plek. Een zonnetje in de schaduw ;-) foto: Plantipp

Rhododendron stenopetalum 'Linearilobum'


Rhododendron stenopetalum 'Linearilobum'Een hele bijzondere Rhododendron met ingesneden, penseelvormige bladeren. De bloemen zijn ook extreem smalbladig. Nieuw in ons assortiment.

Rubus pectinellus var. trilobus


Rubus pectinellus var. trilobusPrachtig blad heeft deze bodembedekkende Rubus. Heel mooi om als bodembedekker toe te passen. Is bestand tegen droogte en schaduw, da's dus heel handig in bepaalde situaties. zo'n mooie blad plant zou ook zeker niet misstaan in een sierpot, de takken hangen dan mooi over de rand.

Salix 'Mount Aso'


Salix  'Mount Aso'Deze vroeg bloeiende wilg heeft prachtige rood-paarse wilgenkatjes. Ze lijken wel van zijde gemaakt! de plant groeit struikvormig uit en is snel groeiend. Door na de bloei te knippen is de plant eenvoudig kleiner te houden. goede bijenplant.

Spiraea vanhouttei 'Pink Ice'


Spiraea vanhouttei 'Pink Ice'zo bont dat het leuk is!
Copyright © 2005-2018 - Kwekerij Arborealis. All rights reserved.
De Kwekerij Assortiment Plantenlijsten in HTML
Planten bestellen Planten per post Privacyverklaring Leveringsvoorwaarden