Bezoek ook eens onze Facebook pagina..

De Kwekerij

De naam ARBOREALIS is opgebouwd uit twee Latijnse woorden; ARBOR (boom) en BOREALIS (van het noorden). Vrij vertaald heet onze kwekerij bomen van het noorden.
 
De gezichten en handen achter Arborealis zijn die van  Micha Wieland en Sietske Metz.
Beiden hebben  de studie boomteelt aan de Gerard Adriaan van Swieten tuinbouwschool te Frederiksoord afgerond.

Deze bevlogen compagnons deelden al vroeg hun passie voor bijzondere, sterke en waar mogelijk eetbare gewassen. Als gevolg daarvan begonnen ze al met verzamelen, selecteren en kweken van planten tijdens hun studie met als doel: een gezamenlijke kwekerij.

‘Na onze studie groeide de kwekerij uit tot het resultaat van nu. Wij hebben diverse afzetkanalen; hoofdzakelijk gaan onze planten naar handelsbedrijven, cash & carry's, tuincentra en particulieren. Particuliere klanten kunnen van maart tot december drie dagen in de week bij ons terecht, op donderdag, vrijdag en zaterdag. De andere dagen hebben we hard nodig om planten te vermeerderen, op te potten, leveringen te verzorgen, postpakketten versturen enzovoort.'

De totale oppervlakte van de kwekerij is ongeveer 4.5 hectare, waarvan een groot deel voor vollegrondsteelt wordt gebruikt. Het containerveld (hier staan alle planten in potten) is 3000 m2. De tunnelkas is 800 m2.
In de ruime verkoophoek staan de planten voorzien van informatie bijelkaar, waar je heerlijk rond kunt struinen en allerlei bijzonderheden kunt treffen!
Ook is er een assortimentstuin aangelegd om inspiratie op te doen.Graag tot ziens op onze kwekerij,

Micha Wieland
Sietske Metz

Copyright © 2005-2018 - Kwekerij Arborealis. All rights reserved.
De Kwekerij Assortiment Plantenlijsten in HTML
Planten bestellen Planten per post Privacyverklaring Leveringsvoorwaarden