NL GB DE
Kwekerij Arborealis

MENU

Kwekerij Arborealis

Kwekerij Arborealis staat al meer dan vijftien jaar voor een groot assortiment duurzaam gekweekte planten; bomen, heesters, klimplanten en sinds kort ook een aantal kruiden en vaste planten.

We richten ons op het opkweken en aanbieden van een breed, bruikbaar en bijzonder assortiment tuinplanten, waaronder een groot aantal bijenplanten en eetbare planten, voor mens én dier. Ook experimenteren we graag met nieuwe of herontdekte soorten.

Samenwerken met in plaats van tegen de natuur past het beste bij de opzet van onze kwekerij. Wij gebruiken geen enkel bestrijdingsmiddel in onze teelten, ook niet de biologische.
Wij laten ons niet leiden door keurmerken maar zoeken vanuit een brede teeltervaring steeds weer naar de minst belastende teeltmethode voor mens en natuur. Met als resultaat vitale bomen, heesters en kruidachtigen én een al maar groeiend aantal vaste klanten.

Het hele teeltproces - van zaadje of stek tot verkoopbare plant - vindt plaats op de kwekerij zelf. Zo houden we grip op de kwaliteit van onze planten.

In onze plantenwinkel op de kwekerij staan de planten per thema voor je uitgestald. We helpen je graag bij het maken van een geschikte keuze of het beantwoorden van je vragen. Kom eens langs en laat je inspireren door ons assortiment!

Wij verkopen onze planten aan particulieren en professionals.

Online plantenshop
Via ons bestelsysteem kun je eenvoudig planten bestellen, die je op kunt halen of laten versturen! Meer informatie over bestellen..

Wij hebben onze planten gecategoriseerd, om je een beetje te helpen..

Onze agenda

Regelmatig organiseren we op de kwekerij een interessant thema weekend of dag over een onderwerp dat met (duurzaam) tuinieren te maken heeft.
Ook kom je ons tegen op tuin- en plantenmarkten om ons assortiment elders onder de aandacht te brengen. Hieronder vindt je de data en locaties.

Zaterdag 23 februari: De wintertuindag Onze jaarlijkse aftrap van een nieuw seizoen

Op deze dag verzamelen we alle winter beauty's zoals Toverhazelaar, Sarcococca's, Lonicera, winterbloeiende Ribes, de Roze knuffelwilg en nog heel veel andere winterbloeiers. Ook bomen en struiken met felgekleurde takken ontbreken niet.
open: 10.00-16.00 uur. toegang gratis. LET OP: PER ABUIS STAAT IN DE KRANT VERMELD DAT AANMELDEN NOODZAKELIJK IS, MAAR DAT HOEFT NIET!!

Zaterdag 2 maart: ent demonstratie op de kwekerij

Elke winter maken we duizenden zgn. 'winter- handveredelingen'. Micha vertelt de kneepjes van het vak! 14.00 uur. Demo is in onverwarmde kas, trek warme kleding aan!! Deelname is gratis. Aanmelden noodzakelijk via sietske@arborealis.nl 

Zaterdag 29 juni Workshop stek maken

Vind je het leuk om zelf je planten stekken? Deze dag maak je kennis met verschillende stekmethodes en je gaat zelf aan de slag!
Aanmelding verplicht: sietske@arborealis.nl tijdstip van 13.00-14.00 theorie 14.00-15.00 praktijk. Deelname: €20.00 inclusief materiaal, koffie&thee. =VOL

Zaterdag en Zondag 20&21 Juli: Hortensiaweekend

Dit is dé tijd voor hortensia. Kom naar de kwekerij voor onze boerenhortensia's, berghortensia's, fluweelhortensia's, eikenbladhortensia's en nog veel meer! entree gratis. Om 13.00 uur  een korte vertelling  over de vele soorten en welke hortensia je nou wel of niet mag snoeien in het voorjaar! Harmke Donker is dit weekend aanwezig met leuke (tuin) brocante.

Zaterdag 17& 18 augustus: Bijen en Vlinder planten staan in de spotlights! 

Met als gast onze goede vriend en collega Arjan Schepers van kwekerij Arjan Schepers. Arjan is naast kweker ook imker en neemt zijn mooiste collectie bijen en vlinderplanten mee! www.arjanschepers.nl
zaterdag  van 9.00-16.30 uur. zondag van 10.00-16.00 uur

Zaterdag 14 september: Voedselbosdag

Wat is er te doen:

10.30 uur lezing van Max de Corte, De Moestuinman. www.demoestuinman.nl
13.00 uur rondleiding over de kwekerij, we nemen en kijkje in de keuken
15.00 uur Wildplukwandeling met Leah Groeneweg van www.inhetwildeweg.nl

14 september van 9.00-17.00 uur.
er is jamverkoop van Betty, Soep&brood, koffie&thee met wat lekkers

Planten in de schijnwerpers

Nieuwe, of planten die wij graag onder de aandacht willen brengen..

Openingstijden

Onze kwekerij is van 1 maart tot 1 december geopend op:

Donderdag, vrijdag en zaterdag.
Van 9.00 tot 16.30. 
(Wij eten tussen 12.00 en 12.30)

Onze voedselboswebsite

Steeds op zoek naar een duurzame manier van kweken en leven past het concept van het Voedselbos perfect binnen de opzet van onze kwekerij. Op onze voedselbos website vind je al onze eetbare planten bij elkaar!

Kijk op www.voedselbos.eu

Wat onze klanten zeggen

"Pakjes zijn aangekomen. Mooi verpakt. Geweldig wat een service!!"

"de planten zijn goed toegekomen en een deel is ook al geplant. Bedankt voor de vlotte service en tot een volgende!"